Hoe het allemaal begon ...

Bijgewerkt op: 22 okt. 2020

De Domijnen // Sittard // zondag 5 november 2017


Het plaatsen van een oproep op Facebook, geïnitieerd door Jorgen Polman, heeft op een bewuste zondag in het najaar van 2017 een mooie groep van 7 enthousiaste personen bij elkaar gebracht. Tijdens deze eerste oriënterende bijeenkomst van de (toen nog te vormen) werkgroep, heeft ieder individueel uitgesproken welke binding hij of zij heeft met Tiny Housing. Een brainstormsessie om samen te kijken naar concrete mogelijkheden om Tiny Housing in Zuid-Limburg op de de kaart te zetten. De start van een zoektocht, een leerproces, bewustwording van anders leven en wonen.Steeds meer mensen dromen van een kleinschalig en zelfvoorzienend huis met betaalbare lasten. Geen groot huis meer, maar wèl energie-neutraal wonen. Een droom die wij als Werkgroep Project Tiny House willen verwezenlijken!


Wonen in een Tiny House is duurzaam, natuurbewust en voordeliger. Werkgroep Project Tiny House zoekt naar concrete mogelijkheden om op een stuk grond in Zuid-Limburg een Tiny House community te realiseren.


Wij staan voor wonen in een Tiny House dat is afgestemd op zijn omgeving, efficiënt is in ruimte, bijdraagt aan het faciliteren van 1-persoonshuishoudens, het levensgeluk vergroot, een zelfvoorzienend karakter heeft en waarmee de ecologische voetafdruk wordt verlaagd.


Samen met studenten van het Techniek College en bedrijven uit de regio bouwen wij een Tiny House 'made in Limburg'. De start is gemaakt, maar om de volledige bouw te kunnen realiseren zijn wij op zoek naar meer sponsoren! Doet u mee?


Ontwerp flyer © leerling Mediavormgeving


Bouwlocatie Ons huis wordt gerealiseerd door leerlingen van het Techniekcollege, onder supervisie van Bouwmensen Limburg in Beek. Iedere laatste donderdagochtend van de maand organiseren wij voor geïnteresseerden een inloop-ochtend. Er is dan gelegenheid tot het stellen van vragen, en belangrijker misschien, de echte 'woonsfeer' kan geproefd en gevoeld worden!


Via onze Facebookpagina lees je wie wij zijn en is ons Tiny House-avontuur volledig te volgen!


Werkgroep Project Tiny House bestaat uit vier gedreven personen. De sociaal-maatschappelijke filosofie die ten grondslag ligt aan dit project, is de gemeenschappelijke deler die ons met elkaar verbindt.


Jorgen Polman ~ kunstenaar & fotograaf  Wim Kallen ~ verteller & docent Frans Verena Reinders ~ docent Mediavormgeving Lonnie Koken ~ holistisch architect

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven