Architect Lonnie Koken

Bijgewerkt: 19 dec 2018Wonen op een natuur inclusieve manier! Een bewuste manier van leven en wonen. Verbonden zijn met Moeder Aarde en ervaren dat we onderdeel zijn van een groot en levend organisme. Een filosofie die wij als werkgroep zowel individueel als gemeenschappelijk willen uitdragen door de bouw van ons Tiny House. Het streven is naar het gebruik van zoveel mogelijk ecologische materialen en het zoeken naar de juiste energiebalans, met als doel om zo minimaal mogelijk milieubelastend te bouwen, te wonen, te leven.


Architectuur

Het Tiny House is ontworpen als demonstratie project met een educatief karakter. De sociaal-maatschappelijke filosofie die ten grondslag ligt aan dit project, vormt de basis van het ontwerp. Dit betekent dat daar waar de plek en de gebruiker normaliter een belangrijke rol vervullen in het maken van een integraal ontwerp, het Tiny House ontworpen is zonder een op voorhand aangewezen plek en zonder een vaste gebruiker en/of bewoner. Zo is de kleine, mobiele woning ontstaan voor een eenpersoonshuishouden. In afmetingen gebonden aan de buitenmaten van de gekozen 'aanhangwagen' en afgestemd op de maximaal toelaatbare hoogtemaat op de Nederlandse weg.

Binnen de gegeven grenzen is het ontwerp als één vloeiende ruimte vormgegeven. Een ruimte zonder begin en zonder einde, met een voor- en een achterdeur, in verbinding met het 'landschap'. De raamopeningen welke zijn afgestemd op de verschillende gebruiksfuncties, accentueren de ruimtelijkheid en maken de verbinding van binnen naar buiten. Het interieur is één groot meubelstuk waarin de verschillende leefruimtes voelbaar worden. Een functionele indeling met een natuurlijk en warm karakter. Een klein maar comfortabel huis dat op meerdere niveaus bijdraagt aan een stukje bewustwording van 'anders' leven en wonen.

Door te kiezen voor en te bouwen met zo ecologisch mogelijke materialen en/of producten, draagt de architectuur van het huis bij aan een gezonde leefstijl. Gezond wonen in een gezond leefklimaat. Een ademend huis, als een jas die je aantrekt. Een 'schubbenhuid' met een natuurlijk karakter. De schubben uit Western Red Cedar hout zullen in weer en wind automatisch vergrijzen. De gekozen houtsoort is grotendeels immuun voor schimmels en bacteriën en gedijt goed in een vochtig klimaat. De architectuur, de schil van het huis, versterkt hiermee het uitermate duurzame karakter van de woning.


Bouwlocatie Ons huis wordt gerealiseerd door leerlingen van het Techniekcollege, onder supervisie van Bouwmensen Limburg in Beek. Iedere laatste donderdagochtend van de maand organiseren wij voor geïnteresseerden een inloop-ochtend. Er is dan gelegenheid tot het stellen van vragen, en belangrijker misschien, de echte 'woonsfeer' kan geproefd en gevoeld worden!

Via onze Facebookpagina lees je wie wij zijn en is ons Tiny House-avontuur volledig te volgen!


Werkgroep Project Tiny House bestaat uit vier gedreven personen. De sociaal-maatschappelijke filosofie die ten grondslag ligt aan dit project, is de gemeenschappelijke deler die ons met elkaar verbindt.

Jorgen Polman ~ kunstenaar & fotograaf  Wim Kallen ~ verteller & docent Frans Verena Reinders ~ docent Mediavormgeving Lonnie Koken ~ holistisch architect


Website Lonnie Koken: http://www.lonniekoken.nl/architectural-design/tiny-house/

25 keer bekeken

© 2018 by PROJECT TINY HOUSE